De keuze is gemaakt, na veel wikken, wegen en gezoek op internet, praten met mede bbqers, en na het overtuigen van je lief dat zo’n dure BBQ echt wel een goede koop is in deze tijd ga je je BBQ halen.
Ik trek daar graag mijn tijd voor uit, liefst zonder vrouw en kinders ga ik naar de winkel, met een aangevulde bankrekening en bijbehorende pinpas toog je op je vrijde dag naar de winkel.
bij een kleinschalig winkeltje of een echte speciaalwinkel, kom je binnen en biets je eerst een bak koffie, je stelt je voor en geeft je wensen aan, je checkt de bijmeuk (accessoires) of er nog wat van je gading bijzit. Je overlegt of je hem achter in je auto plempt, of dat ze je nieuwe schatje even langs komen brengen. Daarna komt het allerspannenste moment: het afrekenen.
in het geval van meenemen of direkt bezorgen, wil je natuurlijk direkt beginnen, dus een zak met houtskool is heel handig. Rij gelijk op de terugweg naar je allernieuwste beste vriend: de slager, voor een mooi stukje vlees.
in mijn geval wordt hij bezorgd, dus ik sta stikzenuwachtig te wachten tot men mijn bbq komt leveren.
na het afleveren, gaat het echte werk beginnen, de montage.