Deze vraag heb ik mijzelf in deze zoektocht vaak gesteld. Waarom een hoop geld uitgeven als je ook prima kunt BBQen met een goedkoop ijzeren bbqtje die bij een goedkope winkel wegkomt.
Om deze vraag te beantwoorden moet je je afvragen wat je er mee doet:
Ga je voorgegaarde hamburgers bakken, een speklapje bakken, en als het er wild aan toe gaat een shaslickspiesje bakken? dan ga je beter voor een goedkope ijzeren BBQ.
Wil je echter lange sessies maken met spareribs, pulled pork, pulled chicken, een lekkere steak, fijn gebakken aardappeltjes, en lekker gesmoorde groentes met als toetje een lekker op de BBQ bereid toetje. Dan ga je voor een kamado, dat is namelijk waar deze BBQ een ster in is. Uiteraard zijn er ook metalen BBQ’s die hier goed in zijn, maar ik ga voor een kamado. dus de metalen BBQ’s ga ik links laten liggen. De keuze is zo al lastig genoeg.
blijft de BBQ op een vast plekje staan of wil je hem ook meenemen?
voor mij blijft de BBQ op een vaste plek, dus gewicht is geen issue. Hou er rekening mee dat een kamado best zwaar is, je dumpt m niet zo achter in je auto om op het strand te gaan BBQen. Als ik op het strand wil BBQen, dan neem ik mijn oude Webertje mee, is klein, licht in gewicht, en een hamburgertje of een worstje is er zo op klaar.